Hvad kan du blive?


Da jeg var ung for snart mange år siden, var der intet internet og dermed ingen online guides til hvilken uddannelse man skulle tage og hvilke jobmuligheder man havde efterfølgende. Som jeg husker det var der kun én kilde den gang og det var en håndbog, der hed “Hvad kan jeg blive?”. Den bog lånte jeg rigtigt mange gange på biblioteket og bladrede igennem for at finde de mulige jobtyper, der fandtes den gang.

Bogen var ordnet alfabetisk efter jobtype og under hvert job stod der så hvilke uddannelser og krav der var. Det var spændende læsning – synes jeg – og det gav et indblik i, hvilke uddannelser, jeg syntes var interessante og hvilke der ikke var. Ligesom der var strenge adgangskrav til nogle spændende uddannelser, som jeg godt var klar over, at jeg nok ikke kunne opfylde. Desværre.

I dag tror jeg ikke engang bogen findes mere? Det er i hvert fald ikke en bog, jeg har set på min datters natbord! I dag findes der nemlig mange andre online muligheder for at finde de samme informationer.

Den nok mest anvendte online guide er Uddannelsesguiden, der er en offentlig guide lavet af Undervisningsministeriet. Her finder man alle væsentlige oplysninger om ungdomsuddannelser og videregående uddannelser – og der er råd til forældre eller voksne, der også ønsker at videreuddanne sig.

Men den er ikke så specifik. Hvis man allerede ved, hvilken retning man vil gå i kan man søge lidt dybere. Hvis man f.eks. vil uddanne sig til ingeniør kan man finde mere udførlig information på Ingeniøren, der er et fagblad for ingeniører. Her kan man læse om de forskellige retninger, man kan vælge at blive ingeniør inden for, f.eks. maskin, byggeri eller elektronik. Og i dag er der faktisk en del nye retninger som fødevarer og energi – man kan snart blive ingeniør inden for hvad som helst!

Det gode ved at uddanne sig til ingeniør er, at der stort set ikke er nogen adgangsbegrænsning til studiet og der er gode muligheder for at få et ingeniør job bagefter, når man er færdig med uddannelsen. For øjeblikket er der således over 250 ledige jobs på Ofir.dk som ingeniør og det er især i Storkøbenhavn og Sønderjylland at efterspørgslen er størst.

Så hvis du ikke kan blive andet, skulle du måske overveje at blive ingeniør?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *