Brændeovne


braendeovnePå grund af den megen fokus på miljø er der fuld knald på udvikling og produktion af brændeovne. Der sker både her i landet, hvor der stadig er mange kvalitetsproducenter af brændeovne, men også fra Europa laves der rigtigt gode brændeovne, som der gudskelov er danske importører, der tager hjem.

I dag er en brændeovn ikke blot en udvidet pejs men et teknologisk udviklet produkt, der forener høj styringsevne og lav forbrænding med lækkert stuevenligt design og et udslip, der forurener mindst muligt. Udslippet er dog selvfølgelig også afhængigt af den type brændsel man tilfører sin brændeovn.

Prisen på kvalitetsbrændeovne er naturligvis også en vigtig parameter. Her ser det ud til at især brændeovne fra udlandet er ved at udkonkurrere de hjemlige producenter, hvor omkostningsniveauet er noget højere. Mange af de udenlandske producenter kan også skræddersy brændeovnen så den bliver lavet efter kundens helt eget designønske. Man kan bl.a. vælge mellem overflader af stål, keramik, sten eller en blanding af de nævnte.

Inde i selve brændovnen er kammeret beklædt med ildfaste sten, hvilket giver meget bedre varme og længere levetid, mens der selvfølgelig på alle brændeovne er askeskuffer, så den nemt kan tømmes og rengøres.

Så vil du være miljøvenlig bør du måske investere i din egen brændovn?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *