Kaffe på jobbet


Jeg indrømmer det gerne, at jeg drikker meget kaffe på jobbet. Der ryger nok 2-3 kopper ned om formiddagen og som regel 2 kopper om eftermiddagen. Det er naturligvis en vane, men også lidt en afhængighed. Afhængigheden viser sig mest, når man i en periode ikke drikker kaffe – f.eks. holder jeg altid en pause inden et triathlon-stævne for at opnå et koffeinboost på selve dagen. I pausen får man det ofte lidt dårligt de første dage med især hovedpine på andendagen.

Nå men tilbage til selve kaffen på arbejdspladsen.

Jeg sidder på et kontorhotel, hvor man betaler særskilt for kaffen, som indtil nu er hentet fra nogle kaffeautomater, der er placeret på hver etage. Det har fungeret fint og kaffen har været udmærket og med mulighed for at ændre styrke, tilføje mælk, få en cappuccino og mange andre optioner. God gedigen kontorkaffe, der er friskbrygget. Prisen er fast og da jeg ikke kommer hver dag på kontoret, har jeg synes at den var lidt høj – faktisk har jeg regnet ud, at jeg betaler op imod 10 kr. pr. kop kaffe – og det er lidt i overkanten, synes jeg.

Men nu har vi så fået en Nespresso-maskine på vores kontor, som er stillet til rådighed af selve kontorhotellet. Vi skal så selv betale for de enkelte kapsler, vi bruger. Meget fair synes jeg. Og så er det jo lige pludselig blevet meget billigere.

nespresso kaffekapsler

De originale Nespresso-kapsler koster ca. 3-3,50 kr. pr. kapsel og altså pr. kop kaffe også. Køber man andre kaffekapsler – altså kompatible men ikke Nespress0 – er prisen helt ned til under 2 kr. pr. kop. Og så er fordelen for mig, at jeg jo kun betaler for den kaffe jeg drikker og ikke en masse andet.

Er kaffen så bedre?

Er det så bedre kaffe jeg får nu eller var kaffen fra kaffeautomaten at foretrække? Egenligt synes jeg kaffen fra automaten var helt ok – og især fordi man kunne skifte styrke på den. Men det var hele tiden den samme kaffe. Ingen variation.

Uden jeg er den store Nespresso fan, så har systemet den fordel, at man kan skifte kaffe alt efter humør og trang. Skal den være stærk tager man en espresso-kapsel med høj styrke, vil man have en stor kop vælger man en lungo og endelig kan man også vælge de kapsler, hvor der er tilsat smagsvarianter, hvis man er til den slags. Det er jeg så ikke…

Så alt i alt har skiftet for mig til en Nespresso-maskine på jobbet faktisk været en rigtig god ordning, som jeg er meget glad for. Både på grund af smagen i kaffen, men også på grund af fleksibiliteten og ikke mindst prisen.

Det må være lidt hårdt for leverandører af kaffeautomater og store kaffemaskiner, hvis Nespresso-systemet vinder mere frem. De kan nok se frem til mere konkurrence i hvert fald.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *