Tandretning er ikke hvad det har været


Jeg kan huske, at da jeg var barn, var det ikke så almindeligt at børn fik foretaget tandretning. Det skete kun, hvis tænderne af sundhedsmæssige hensyn skulle rettes. Jeg selv blev faktisk tilbudt at få en tandretning, men det var kun af kosmetiske hensyn, så jeg sagde pænt nej tak.

Jeg skulle ikke have noget af at gå med en grim og meget markant bøjle – det man kalder togskinner – i alle mine teenageår og ligne jeg ved ikke hvad.

Så hellere leve med de tænder, jeg var blevet forsynet med. Og det har jeg så også gjort lige siden.

Men fornyligt fandt jeg ud at, at tandretning ikke er, hvad det har været. I dag er det muligt helt at undvære den gammeldags bøjle og i stedet få en usynlig eller i hvert fald gennemsigtig skinne på i stedet.

Systemet hedder Invisalign og er oprindeligt amerikansk udviklet og firmaet bag er da også amerikansk. Når man får rettet tænder med Invisalign skal man igennem 6 forskellige trin:

1. Man starter med en undersøgelse

Først skal tandlægen undersøge og analysere dine tænder og hun viser dig, hvad behandlingen kan gøre for dig og dine tænder.

2. Få en personlig behandlingsplan

Du starter med en digital skanning af dine tænder. På baggrund af denne giver tandlægen dig en behandlingsplan, der er skræddersyet til dig. Du har endda mulighed for at se, hvordan dit nye smil kommer til at se ud!

tandretning med invisalign3. Så bliver dine skinner lavet

Dine skinner bliver specialfremstillet, så dit passer præcist til dig. Du får flere skinner, som skal anvendes i en speciel rækkefølge for at få dine tænder pænt på plads.

4. Du henter dine skinner

Så henter du dine skinner hos tandlægen og tandlægen følger dig hele vejen i gennem processen.

5. Lev dit liv helt normalt

Du kan leve helt normalt med dine Invisalign skinner. Der er intet synligt og du mærker stort set ikke, at du har skinnerne på og de er også meget nemme at tage på og af og rengøre.

6. Intet kan stoppe dig

Dit nye smil begynder at tage form og i løbet af uger er det helt på plads. Nu kan du smile til hele verden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *