Mentaltræning i eSport


Går du med drømme om en professionel karriere inden for esport, så er der næppe nogen tvivl om, at du træner i mange timer foran skærmen. Men træner du det mentale aspekt?

En mentaltræner i eSport kan hjælpe dig med at træne fokusering, koncentration, reaktionsevne, tålmodighed, balance i spil/sport-hverdag, visualisering, spændingsregulering og meget mere.

Hvad er eSport?

Esport (E’et står for elektronisk) har i den seneste tid markeret sig som et varmt debatemne i de danske medier. HH Mentality giver her et kort indblik i, hvad esport egentlig er.

Det basale

Esport er gaming på computer eller en konsol. Gaming blev til esport, da industrien blev professionel og kommerciel. Foruden, at præmiesummerne er steget fra små $50 til flere hundrede tusinde $ i dag, er udøvernes gaming og livsstil blevet professionaliseret og konkurrencen intensiveret markant, mens setuppet og organiseringen af esports-udøverne og esports-hold i dag er på lige fod med de traditionelt største sportsgrene.

Esport i Danmark

Esport herhjemme er pr. 2017 ekspanderet til at figurere på flere end 30 danske insitutionelle esportslinjer. Disse udbydes blandt andet på et sports-campus, efterskoler, idrætsefterskoler, gymnasier, handelsgymnasier, højskoler og erhvervsuddannelser. Overvejende udbydes pladserne på institutionerne til gamere, der har forhåbninger om at excellere i spillene Counter Strike:GO (CS:GO), League of Legends (LOL) og FIFA.

De op mod 650.000 danske gamere spænder over personer på hobby- og fritidsplan til fuldtidsprofessionelle gamere, der dyster om flere mio. kroner i turneringer i Atlanta, Las Vegas, Katowice, og København m.fl. Denne forbrugerpopularitet og markedsmulighed blev senest illustreret ved FCK’s opkøb af holdet bag Dignitas – nu North. Esporten er uanfægteligt indtrådt på den danske og globale sportsscene – og den er kommet for at blive.

Esporten besidder en interessant udviklingshistorie i dette senmoderne samfund. Fra tidligere at kunne beskrives som pizza-spisende, cola-drikkende og computerspillende nørder medfører de bedste gameres popularitet og evner i dag en status som online stjerner og en attraktiv markeds- og brandingmulighed for virksomheder.

Præster under pres

Vi vil gerne alle præstere på vores topniveau, men efter vigtige kampe og konkurrencer oplever vi, at noget bare ikke kørte for os, som det ellers gjorde til træning og under forberedelserne. Det er dog også det fantastiske ved den konkurrenceprægede del af eSporten, da det, med det rette mind-set, virkelig kan motivere den enkelte udøver.

Mentaltræning med HH

I HH Mentality arbejdes der altid specifikt ud fra det behov, som en udøver eller et hold oplever i sin eSport. Mentaltræning og sportspsykologisk konsultation i anvendes ofte til at forklare, forudse og forstå handlinger inden for gaming. I nyere tid ansættes sportspsykologiske konsulenter oftere proaktivt og præventivt, som en integreret del af et professionelt eSports team. Dvs. på lige fod med fysiske trænere, ernæringseksperter og diætister. Her arbejdes der typisk med nedenstående mentale aspekter, men også kollektivt med holdsammensætning, team-building og forberedelse til stævner, modgang mm.

Inden for mentaltræning og sportspsykologisk konsultation arbejdes der generelt, både i sport og eSport, med aspekter såsom:

  • Motivation
  • Målsætning
  • Spændingsregulering
  • Nervøsitet
  • Selvtillid
  • Selvværd
  • Koncentration
  • Indre dialog
  • Præstationsforståelse og præstationsoptimering

Med mentaltræning i esport kan du som udøver udføre hjemme og hjælpe dig selv på vej til en bedre præstation.

Du kan også lytte til podcasten det mentale forspring, hvor vi gennemgår emner relateret til mentale udfordringer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *